Skip to content

3. FAŠJEKOVA GOLAŽIJADA

V soboto 18.6.2022 smo v sončnem in vročem dnevu uspeli s prireditvijo 3. Fašjenkova golažijada v Dobovi, ki je bila prestavljena iz 28.5.2022 zaradi slabega vremena.

Golažijade se je udeležilo 20 ekip:  Rdeči vragi, ED Cigani Dornava, Obrški prutarji, Bar Megovec, Turistično društvo Brestanica, Domača žlahta, Iz vseh vetrov, Bibo, Mamino veselje, Edi in Mi2, Pajdaši, BK (Badminton klub) Pišece, Kuharski vajenci, Felga bar, Dubovski gurmani, 2 ekipi Bar Katič No1 in No2, Market Dušak, Turistično društvo Dobova in Sekcija Fašjenk.

   

Po ocenah strokovne mednarodne komisije (predstavnik iz Hrvaške in dva Slovenca) so najboljše golaže skuhale naslednje ekipe:

  1. Mesto: MARKET DUŠAK
  2. Mesto: BK PIŠECE
  3. Mesto: TD BRESTANICA

Vse ekipe so prejele zahvale za sodelovanje in simbolična darila, prve tri pa še pokale. Komisija je ocenila najbolj izvirno dekorirano stojnico, ki so jo imeli ED Cigani Dornava, najlepše oblečena ekipa je bila Iz vseh vetrov.

Organizatorji smo veseli, da nam je uspelo izpeljati prireditev, ki je pritegnila številne obiskovalce, tudi iz sosednje Hrvaške, s čimer smo se prepričali, da si vsi želimo druženj.

Za presenečenje na prireditvi je z glasbenimi vložki poskrbela glasbena skupina MAH (mednarodni ansambel Hriberski), ki je s poigravanjem od stojnice do stojnice dvigovala razpoloženje kuharjev in obiskovalcev. 

Na prireditvenem prostoru je bil na določeni višini postavljen kotliček za kuhanje golaža, ki je dodobra ogrel vse, ki so stavili na njegovo višino. Izmerjena višina z laserskim merilcem je pokazala višino 4.185 m. ki ni bila med stavnimi višinami, najbolj se ji je približal član ekipe Bibo, ki je stavil na višino 4,172 m, ki mu je zraven kotlička pripadal še darilni bon za igranje foot golfa pri Geču v Selah.

FOTOGALERIJAklikni za povezavo

error: Vsebina je zaščitena !